Klassieke slagroomtaart
Taarten Zoete gerechten

Klassieke slagroomtaart – recept

Er gaat vrij weinig boven een vers gebakken klassieke slagroomtaart met vruchten! Het is een gegarandeerd succes tijdens verjaardagen, maar ook perfect als je niets te vieren hebt! Het zelf bakken van een slagroomtaart is verrassend makkelijk. Je kan zelf variëren met de vruchten, vulling, siroopsmaak en jam. Hierdoor kan je eindeloos veel combinaties maken. De luchtige biscuit met slagroom en amandelschaafsel zorgt ervoor dat jij deze klassieke taart net zo lekker thuis kan maken als een bakker.

Fruitcombinaties voor klassieke slagroomtaart

Je kan zelf jouw fruitcombinaties kiezen voor in de klassieke slagroomtaart. Ik heb zelf aardbeienjam met perzik uit blik en verse aardbeien gebruikt voor deze taart. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken zoals kiwi, druiven, banaan of mandarijn. Versier de taart eventueel ook nog met nougat of chocolaatjes.

Baktools die je nodig hebt

Om een goede klassieke slagroomtaart te maken is het belangrijk dat je taartlagen even hoog zijn. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een taartzaag. Hierdoor weet je zeker dat alle lagen van de biscuit even hoog zijn. Heb je geen taartzaag in huis? Geen zorgen! Steek drie satéprikkers horizontaal op dezelfde hoogte in de biscuit en snij de taart boven de satéprikkers met een groot broodmes door. Zo weet je zeker dat de taart horizontaal recht wordt gesneden.

Gebruik een paletmes om de slagroom evenredig te verdelen over de taart. Heb je geen paletmes? Gebruik dan een spatel, bolle kant van een lepel of gladde kant van een mes om de slagroom glad te smeren.

Als je slagroom over hebt, dan kan je met een spuitvak en tip toefjes spuiten op de bovenkant van de taart. Heb je geen spuitzak en toefjes? Gebruik dan een boterhamzakje en knip een van de punten open in de vorm van een driehoek. Hiermee creëer je niet hetzelfde nette effect als met een echte spuitzak en tip, maar het geeft wel het gewenste effect.