Basisrecepten

Chocolademeringue

Meringue is een van mijn favoriete kleine zoetigheden! Als ik eiwitten over heb na het bakken van een taart (of iets anders), maak ik meringue. Je kan eindeloos variëren met smaken en toevoegen. Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor chocolademeringue!

Baktijd
10 minuten voorbereiden
60 minuten in de oven

Bakbenodigdheden
Bakblik
Keukenpapier
Mixer

Ingrediënten

Meringue
6 eiwitten
200 gram poedersuiker
3 eetlepels cacaopoeder
1 eetlepel balsamico

Recept

Verwarm je oven op 180 graden. Leg het keukenpapier op een bakblik en maak met een potlood 5 rondjes op het bakpapier. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een klein bordje om te trekken (circa 10 centimeter). Zo weet je zeker dat alle meringues straks ongeveer even groot zijn.

Doe de eiwitten in een keukenmachine en klop het mengsel tot er zachte pieken ontstaan. Voeg langzaamaan de poedersuiker toe totdat er stijve pieken ontstaan in het mengsel. Als het stijve eiwit klaar is, zeef je de cacaopoeder boven het mengsel. Schep dit samen met de balsamicoazijn voorzichtig door het mengsel heen.

Verdeel het mengsel over de getekende rondjes. Zet de oventemperatuur terug naar 140 graden en zet het bakblik in de oven. Bak de meringues in ongeveer 60 (maximaal 70) minuten gaar. Open de oven niet, maar houdt de meringues in de gaten door door het raampje van de oven te kijken. Als er barstjes aan de bovenkant van de meringues ontstaan, dan zijn ze gaar.

Tips