Basisrecepten

Biscuitbodem chocolade

Een goede biscuitbodem is erg belangrijk! Het is tenslotte de basis van je taart. Je kan natuurlijk een biscuitbodem maken uit een pakje, maar dit is echt veel lekkerder! Het is eigenlijk echt niet moeilijk om zelf een biscuitbodem te maken. Het leuke aan dit recept is dat je er eindeloos mee kan experimenteren, zowel qua vulling als smaak!

Baktijd
10 minuten voorbereiden
25-30 minuten in de oven

Bakbenodigdheden
Keukenmachine of mixer
Keukenpapier
Ronde bakvorm

Ingrediënten

6 eigelen
6 eiwitten
200 gram suiker
120 gram meel

50 gram maïzena
1 theelepel bakpoeder
35 gram cacao

Recept

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de zijkant van de vorm in.

Scheid het eigeel van het eiwit en stop dit in twee verschillende grote mengkommen. Hierbij is het belangrijk dat de grote bak voor het eiwit helemaal vet en water vrij is én er geen eigeel in het eiwit zit. Mocht dit wel het geval zijn, moet je nieuw eiwit maken omdat je het anders niet goed stijf kan kloppen.

Eiwit – Klop het eiwit met een klein beetje zout stijf. Dit zal in totaal ongeveer 1 à 2 minuten duren. Het makkelijkste is om dit in een keukenmachine te doen. Als het eiwit stijf geklopt is, voeg je de helft van het suiker toe. Meng dit nog 1 à 2 minuten. Als alles goed gemengd is, kan je deze kom apart zetten.

Eigeel – Klop het eigeel met de rest van het suiker. Het doel is om een crèmige eenheid te creëren die lichtgeel van kleur is.

Schep het eiwit voorzichtig door het eigeel. Let hierbij op dat je niet de lucht uit het eiwit slaat! Doe dit dus rustig en voorzichtig. Zeef het meel, maïzena, bakpoeder en cacaopoeder boven het eimengsel. Meng dit vervolgens weer voorzichtig door elkaar heen. Hierbij is het wederom belangrijk om geen lucht uit het eimengsel te slaan.

Laat het deeg in de taartvorm lopen en strijk eventueel de bovenkant plat. Zet de taart in de oven voor 25 minuten.

Tips

  • Ik vet de bakvorm altijd in met een bakspray.
  • Laat de biscuitbodem een paar minuten afkoelen voordat je de vorm verwijdert.
  • Wacht totdat de biscuitbodem geheel is afgekoeld voordat je de lagen gaat snijden.
  • Wil je liever een vanillebiscuitbodem maken? Gebruik dan dit recept!